Je bent hier: Welkom  ›  Nieuws  ›  Stankoverlast Hessenweg

Stelling

No poll available

Stankoverlast Hessenweg

Al geruime tijd ervaren de bewoners van de Hessenweg stankoverlast. Een vervelend probleem waar we als Plaatselijk Belang Heemse, samen met de gemeente, alles aan willen doen om dit op te lossen.

Er is inmiddels al het één en ander gebeurd. Er zijn nieuwe stankafsluiters geplaatst in de kolken. Deze verdwijnen soms als de veegwagen is geweest. Mocht de buurt constateren dat er weer wat weg zijn, graag melden. Dan worden er weer nieuwe geplaatst.

Daarnaast zal binnenkort duidelijkheid komen over het al dan niet afsluiten van een contract met de leverancier van de vloeistof die gebruikt wordt voor het neutraliseren van de stank  in de omgeving van het gemeentebos. Daar zit een installatie die de stank van de opvangbak in die omgeving moet neutraliseren.

Ook zit er een ioniseringsapparaat aan de Hessenweg die ook stank neutraliseert. Deze is inmiddels ook weer bijgesteld. Hopelijk vermindert de stank hierdoor weer.

Het blijft een lastig probleem op die locatie. Om alle overlast weg te nemen zal het hele rioolstelsel in die omgeving moeten worden aangepast. Dat is op dit moment financieel niet haalbaar.

We willen met elkaar dat de bewoners zo min mogelijk overlast ervaren. Gevraagd wordt dan ook om direct een melding te doen bij de gemeente als er weer overlast wordt ervaren, zodat zij kunnen kijken of er weer afsluiters geplaatst moeten worden of dat de apparaten aan de Hessenweg en bij het gemeentebos moeten worden bijgesteld.

De betrokken bewoners weten inmiddels bij wie ze terecht kunnen. Ook Plaatselijk Belang zal regelmatig bij de bewoners peilen hoe de stand van zaken is.