Je bent hier: Welkom  ›  Nieuws  ›  Een mooie en veilige jaarwisseling

Stelling

No poll available

Een mooie en veilige jaarwisseling

Burgemeester Maarten Offinga wenst ook de inwoners van Heemse een mooie en veilige jaarwisseling. In zijn brief legt hij uit wat dit jaar wel en niet kan.

Beste inwoners,

Voor het tweede jaar op rij vieren we de jaarwisseling op afstand van elkaar. Dat doen we om de verspreiding van het vervelende coronavirus terug te dringen. We zitten weer in lockdown. Dat beperkt ons in de manier waarop we de jaarwisselingen zouden willen vieren. Niemand vindt dat leuk. Vooral voor de jeugd en jongeren valt het allemaal niet mee. Maar we weten ook dat het nu even niet anders kan. We maken er met elkaar het beste van. Ik ben trots op de veerkracht die onze inwoners laten zien.

Laten we ons ook tijdens de komende jaarwisseling richten op wat wel kan. Zoals het traditionele carbidschieten. Op veilige afstand van elkaar, met maximaal vier personen en in de buitenlucht. Iedereen die zich heeft gemeld bij de gemeente en aan de voorwaarden voldoet, mag op oudejaarsdag carbidschieten. Ben je jonger dan 18, dan vraag je natuurlijk toestemming van je ouders of verzorgers. Zo kunnen we toch nog bewust oplettend en knallend met carbid het oude jaar afsluiten.

Net als vorig jaar zit het afsteken van vuurwerk er dit jaar niet in. Dat heeft een belangrijke reden. Het afsteken van vuurwerk is niet zonder gevaar en zorgde eerdere jaren voor extra drukte op de spoedeisende hulp of bij hulpverleners. Dat kunnen onze helden in de zorg er nu niet bij hebben. Overigens mag je wel fop- en schertsvuurwerk wat nu in de winkels wordt verkocht afsteken. Let daarbij ook goed op wat je doet en houd het veilig.

Laten we er binnen de regels die er zijn toch een mooie en veilige jaarwisseling van maken. Thuis op de bank of in een klein gezelschap. Vier je de jaarwisseling met vrienden of familie? Nodig dan niet meer van 4 gasten uit of ga met niet meer dan 4 mensen op bezoek. Het is dan ook verstandig om vooraf een zelftest te doen. Ook op afstand en met de nodige voorzorgsmaatregelen kunnen we het gezellig hebben met elkaar.

Houd rekening met elkaar! Ik wens je een veilige en gezellig jaarwisseling.

Maarten Offinga

Burgemeester