Je bent hier: Welkom  ›  Nieuws  ›  Ook PB Heemse pleit voor veiliger kruising Haardijk

Stelling

No poll available

Ook PB Heemse pleit voor veiliger kruising Haardijk

Plaatselijk Belang Heemse is blij met de politieke aandacht die er is voor de kruising Haardijk/Hessenweg in Heemse. Het CDA in Hardenberg wil dat het college van B en W nadenkt hoe deze onoverzichtelijke verkeerssituatie verbeterd kan worden. De belangenvereniging deelt die mening en hoopt dat dit punt binnenkort op de agenda van de gemeenteraad komt.

PB Heemse heeft de gemeente al meerdere malen aan de jas getrokken over de kruising, die volgens de PB-voorzitter Henk Bosch verwarrend en onoverzichtelijk is. “De kruising heeft al enige tijd onze aandacht. Begin dit jaar hebben we gesproken met een ambtenaar en onze zorgen geuit. Het heeft wel de aandacht, kregen wij van de gemeente te horen, maar het blijft bij monitoren. Dat is niet het antwoord waar we op hadden gehoopt. We hebben niet de indruk dat dit zal leiden tot aanpassingen en dat is wat we graag zouden zien.”

Ook de jaarlijkse fietsronde met de gebiedswethouder langs het knelpunt heeft niet tot resultaat geleid. “We hebben die middag ook aangedrongen op meer duidelijkheid op de kruising bij de Rabobank. De kruising Hof van Otten/oude Hessenweg is een voorrangskruising  geworden. Daar zijn we heel blij mee, maar we zouden graag zien dat ook de verkeerssituatie een paar meter verderop eens stevig onder de loep wordt genomen.”

De problemen volgens Plaatselijk Belang Heemse? “Als je van de Haardijk de (oude) Hessenweg op wilt rijden, moet je een vreemde, krappe bocht maken. Wanneer daar enkele auto’s staan te wachten, sta je vast wat zorgt voor een gevaarlijke vertraging op de Haardijk.

Bovendien staan auto’s van de (oude) Hessenweg (uit de richting Rabobank) soms dwars op de weg te wachten voor groen licht. Het is onduidelijk waar te wachten en/of het licht is niet goed zichtbaar van achter de streep.

Een ander probleem vinden wij de veiligheid van fietsers die vanaf Scholtensdijk richting Rabobank en Marslanden moeten oversteken. Ze kunnen van alle kanten auto’s vanaf de kruising verwachten wat elke keer weer een compleet onduidelijke situatie en vooral onvoorspelbare situatie geeft. Vooral met het oog op de kinderen die dagelijks vanuit de Marslanden in onze wijk naar school gaan, zien we dit graag anders.”

Plaatselijk Belang Heemse hoopt dat er meer aandacht komt voor de verkeerssituatie in Heemse en hoopt met de gemeente mee te kunnen denken over een veiliger situatie in haar wijk.