Je bent hier: Welkom  ›  Nieuws  ›  Herdenking bevrijding Heemse

Stelling

Een fietstunnel zou een enorme verbetering zijn voor de verkeersveiligheid rondom de kruising Haardijk / Scholtensdijk / Hessenweg.
  • JA
  • NEE

Herdenking bevrijding Heemse

In Heemse wordt op donderdagmiddag 11 april a.s. bij het Frits de Zwervermonument traditiegetrouw stilgestaan bij de bevrijding van Heemse. Kinderen van groep 7 van de basisscholen GBS Doekesschool en KC De Vlinder houden, in samenwerking met Plaatselijk Belang Heemse, een korte herdenking die om 14.00 uur begint.

Het Frits de Zwerver monument en de gedenksteen voor de verzetsstrijders Herman Hendrik Scheffer, Pieter Arends en Heine Bolks zijn geadopteerd door de basisscholen uit Heemse. Door jaarlijks samen te herdenken en de vrijheid te vieren, leren de kinderen hoe belangrijk dit is.

Na het welkomstwoord door voorzitter Henk Bosch en een toespraak van gebiedswethouder Alwin Mussche dragen leerlingen een gedicht voor. Daarna wordt er een minuut stilte in acht wordt genomen en leggen enkele leerlingen een krans. Ook familieleden en andere belangstellenden kunnen bloemen leggen. Tot slot wordt samen het volkslied gezongen onder begeleiding van een trompettist.