Je bent hier: Welkom  ›  Nieuws  ›  Presentatie voortgang fietstunnel tijdens ledenvergadering

Stelling

Een fietstunnel zou een enorme verbetering zijn voor de verkeersveiligheid rondom de kruising Haardijk / Scholtensdijk / Hessenweg.
  • JA
  • NEE

Presentatie voortgang fietstunnel tijdens ledenvergadering

Plaatselijk Belang Heemse houdt op woensdag 6 december 2023 haar algemene ledenvergadering. De avond staat onder andere in het teken van de voortgang rondom de plannen voor een fietstunnel onder de Haardijk. Projectleiders Onno Alkema en Christian de Ruiter van de gemeente Hardenberg geven een presentatie over de status van de geplande tunnel.

Na goedkeuring door de gemeenteraad wordt de fietstunnel geplaatst ter hoogte van de Kastanjelaan en Rustenbergherstraat. De tunnel is onderdeel van de aanleg van een snelle fietsverbinding van Zwolle, via Dalfsen en Ommen, naar het centrum van Hardenberg. De fietsroute komt Hardenberg binnen bij De Boshoek. Vanaf daar zoekt de gemeente naar een goede route richting het centrum.

De algemene ledenvergadering begint om 20.00 uur in wijkcentrum Norden-Hazenbos aan de Jan Steenstraat 18 in Heemse. Na het officiële gedeelte en een pauze staat de presentatie gepland. Alle inwoners van Heemse zijn welkom, ook niet-leden.

Meer informatie over de gemeentelijke plannen voor de Fietsroute Heemse en over de algemene ledenvergadering is terug te vinden op www.plaatselijkbelangheemse.nl.