Je bent hier: Welkom  ›  Nieuws  ›  Skatebaan in de Norden-Hazenbos

Stelling

Een fietstunnel zou een enorme verbetering zijn voor de verkeersveiligheid rondom de kruising Haardijk / Scholtensdijk / Hessenweg.
  • JA
  • NEE

Skatebaan in de Norden-Hazenbos

Burgemeester Offinga ontving in februari 2022 een verzoek van de achtjarige Noam Woertink. Noam wilde weten of er in Heemse een kleine skatebaan geplaatst kon worden. Zijn verzoek werd breed ondersteund door de buurt. In de wijk Norden-Hazebos wonen veel gezinnen met kinderen, maar veel speelgelegenheden voor kinderen zijn er niet.

In overleg met Kees van Zanten (Sport & Accommodaties) werd er een aanvraag ingediend voor een bijdrage uit het sport- en beweegakkoord. Per initiatief is €5000,- beschikbaar. Eind december 2022 werd officieel bekend gemaakt dat de subsidie was toegekend. Het geld werd overgemaakt naar Plaatselijk Belang Heemse, die zelf ook €2000,- bijdroeg. Het onderhoud en beheer is in handen van de gemeente.

Er werd contact gezocht met CBS De Vlinder over de locatie (Blokkenplein) naast de school. “Goed dat het plein weer aandacht krijgt en opgeknapt wordt”. Tijdens het collegebezoek aan Heemse in december was er ook aandacht voor het Blokkenplein en werd geconstateerd dat de locatie opgeknapt moet worden en betere verlichting noodzakelijk is.

De skatebaan werd besteld en eind februari/begin maart 2023 geïnstalleerd. De feestelijke opening vond plaats op woensdagmiddag 22 maart.